14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAparatele de aer condiţionat, bibelourile CJ

Aparatele de aer condiţionat, bibelourile CJ

Cetăţenii care vor trece pragul Palatului Administrativ doljean în aceste zile vor fi cu siguranţă luaţi prin surprindere de transparenţa celor două instituţii adăpostite de clădire. De când temperaturile de afară au depăşit limitele normale, funcţionarii consiliului judeţean şi cei ai Instituţiei Prefectului stau cu uşile şi ferestrele larg deschise. Asta nu pentru că încăperile nu ar fi dotate cu aparate de aer condiţionat, ci pentru că acestea nu pot funcţiona simultan cu zecile de computere din birourile angajaţilor. Salariaţii administraţiei judeţene susţin că, în cazul în care sunt pornite în acelaşi timp şi aparatele de aer condiţionat, şi calculatoarele, toată reţeaua electrică a clădirii cade şi nu mai funcţionează nimic.

„Dimineaţă, când nu sunt toţi colegii la serviciu, ne permitem să mai dăm drumul la aerul condiţionat la 16 grade, dar, când vin colegii şi funcţionează toate calculatoarele din birou, nu se pune problema să ţinem aerul pornit pentru că pică reţeaua“, a declarat ieri un angajat al consiliului judeţean. Trebuie precizat însă faptul că şi în cazul în care nu funcţionează aparatele, iar reţeaua nu este suprasolicitată, căderile de curent în CJ sunt la ordinea zilei.

 

Nu sunt bani pentru înlocuirea instalaţiilor

 

Din cauza stării precare a instalaţiilor de curent electric din prefectură, cele peste 30 de aparate de aer condiţionat achiziţionate de CJ Dolj în 2005 sunt practic obiecte de decor în birourile angajaţilor. Reprezentanţii Prefecturii Dolj, instituţia care administrează clădirea veche de peste 100 de ani, susţin că deocamdată sunt excluse orice renovări la interior din cauza lipsei banilor. „Problema reţelelor electrice nu e numai a noastră, e şi a consiliului judeţean. Căderile de curent sunt cauzate de instalaţiile electrice vechi, dar deocamdată nu avem bani pentru înlocuirea lor. Consiliul judeţean a propus să ne dea bani pentru renovarea clădirii, dar ar fi vrut să trecem clădirea în proprietatea lor, ca să poată face investiţii“, a spus Marcel Privantu, consilier în cadrul cabinetului prefectului Silviu Dumitru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII